Főoldal  •  Bemutatkozás  •  SZOLGÁLTATÁSOK  •  Kapcsolat  •  GDPR  •  Deutsch

Egyéni pszichoterápia és konzultáció serdülők és felnőttek részére  •  Autogén tréning  •  Pszichodráma
 

   
Pszichológiai konzultáció és pszichoterápia
serdülők és felnőttek számára

Egyéni pszichoterápia és pszichológiai konzultáció lehetőségét ajánlom olyan serdülők és felnőttek számára, akik fokozott belső feszültségek és szorongásos panaszok (fóbiák, szociális félelmek, pánik), hangulati labilitás, táplálkozási zavarok, önérvényesítési nehézségek és önértékelési zavarok, beilleszkedési és alkalmazkodási nehézségek, magánéleti, családi és munkahelyi konfliktusok, párkapcsolati nehézségek, szexuális zavarok, fogamzási problémák, lelki eredetű testi tünetek mögött meghúzódó okok és összefüggések megértésére és mélyebb önismeretre vágynak.
Főleg pszichoanalitikusan orientált módszerrel dolgozom, személyközpontú, szimbólumterápia és pszichodráma elemeivel vegyítve. Az elakadások, problémák és tünetek mögötti mélyebb belső konfliktusok megértésére törekedve, legfontosabb hatótényezőnek a kapcsolatot tartom, melyben a bizalom mélyülésével az érzések vállalhatókká, a belső erő felfedezése és megtapasztalása által a külső megerősítések elengedhetővé válnak.
A pszichoterápia szerintem olyan közeg, olyan puha, befogadó termőföld, amelyben a legkisebb mag is előbb-utóbb áttöri magáról a kemény héját, és csíráit kidugva egyre inkább a világosság felé terjeszkedik. Megízlelve a nap melegét, az eső frissességét és a szél ringatását, a világ változatosságát, egyre bátrabban hagy fel addigi szűk létezésével, egyre hosszabb és vastagabb ágakkal élvezi a körülölelő tér lehetőségeit. A pszichoterápia az a közeg, amelyben a szorongás elengedhető, amelyben kiderül, hogy nem veszélyek vannak, hanem félelmek, amelyek megmerevítenek, és nem engednek el a változás, a változtatás útjára. Még csak betegnek sem kell lenni ahhoz, hogy felismerjük, másképpen, oldottabban, teljesebben is lehet élni. Hogy tudjuk, gátjaink éppen legbelül vannak, nem feltétlenül kívül, a környezetünkben.
A pszichoterápia az a kapcsolat, amely bátorítja az első lépéseket, az elindulást. Bátorít megkeresni saját vágyainkat, céljaikat és segít energiát nyerni, hogy mindezt egyensúlyba hozva rávezessen a saját utunkra, ahol önmagunkkal találkozhatunk. Ezt az utat egyedül kell megtenni, de nem feltétlenül magányosan. Megoszthatók a kérdések, kételyek, bizonytalanságok, gátak, félelmek, álmok, felismerések, örömök, sikerek.
A problémák, panaszok vagy tünetek hátterében álló belső konfliktusok megértése 45 perces beszélgetések során történik. Előzetesen telefonon megbeszélt időpontban találkozunk, és a megfogalmazódott probléma alapján köteleződünk el rövidebb vagy hosszabb távra.

A terápiás ülések óradíja 15000 Ft/45 perc, az első találkozás díja 20000 Ft/45 perc. 18 órától 20%-os felárral dolgozom.

Bejelentkezés telefonon: +36-30-968-9007.

Az AXA, Medicina, MKB és OTP Önkéntes Egészségpénztárakkal állok szerződésben, igény esetén más egészségpénztárakkal is szívesen szerződöm.

Működési Nyilvántartás száma:   1104

Egyéni pszichoterápia vagy pszichológiai konzultáció skype-on is lehetséges. Bejelentkezés: info@linzenboldildiko.hu

 


Autogén tréning

Az autogén tréning gyakorlás útján, passzív figyelemmel és belső koncentrációval megtanulható testi önellazítás. Megengedve a pihenést és a nyugalmat, önmagunkra befelé figyelve megtapasztalható, mit üzennek az érzések, az átélések, a testélmények.
Mindenkinek ajánlott, különösen szorongásos tünetek, fokozott belső feszültségek, alvászavar, testi tünetek esetén. A módszer 13-15 ülésben megtanulható egyéni és csoportos terápia keretében is.
Jelentkezni folyamatosan lehet telefonon vagy levélben.
Jelentkezés: info@linzenboldildiko.hu vagy +36-30-968-9007


Pszichodráma

A pszichodráma egy tüneti és feltáró jellegű csoport-pszichoterápiás módszer, mely a külső és belső történések társas helyzetekben való cselekvéses megelevenítésével, az élmény dramatizálásával, dramatikus technikával a színpadon való megalkotásával nemcsak indítékokat idéz fel, hanem saját alkotói aktivitás átélésével, kompetenciát és létezést igazolva aktivitást, spontaneitást és kreativitást mozgósít.
Mindenkinek ajánlott, különösen önértékelési zavarok, önérvényesítési, beilleszkedési és alkalmazkodási nehézségek, magánéleti, családi és munkahelyi konfliktusok, párkapcsolati nehézségek esetén.

További információ és jelentkezés:

Linzenbold Ildikó, klinikai szakpszichológus és pszichodráma vezető:
+36-30-968-9007, info@linzenboldildiko.hu

Karsay Emese, művelődésszervező és pszichodráma vezető:
+36-30-620-6624, karsayemese@t-online.hu

Szupervízor: Dr. Vikár András, kiképző pszichodráma pszichoterapeuta